Cafe Balzacin reseptejä baristoille

Kahvi palkitsee kärsivällisen tekijän. Vaikka hyvän kupillisen saa aikaan nopeastikin ilman valtavaa määrää kikkailua, ei kiirehtimällä pääse koskaan hyvään lopputulokseen. Kyseessä on kuitenkin yli tuhannen vuoden perinne, jota ei sovi vähätellä puolivillaisella toteutuksella!

Kahvin valmistamiseen löytyy monenlaisia ohjeita, ja harrastuksena se on todella antoisa. Hifistelyn määrän voi itse päättää ja testailemalla voit löytää oman suosikkisi monien reseptien joukosta.

Tänne olemme keränneet hienoja kahvireseptejä kokeiltavaksi.

Baristan käyttämä espresso kippo

Hedelmäinen nautinto – Banana Flip

Valmista noin desilitra kahvia. Tähän tarkoitukseen sopii sekä pannukahvi että suodatinkahvi. Kaada kahvi lasiin ja sekoita sekaan 20 millilitraa banaaninmakuista kahvisiirappia. Lisää vielä teelusikallinen vaniljasokeria ja sekoita kunnes sokeri on liuennut mukaan kahviin. Kaada päälle hieman kuohukermaa ja ripottele oman maun mukaan suklaahiutaleita koristeeksi.

Banana Flipin hedelmäinen ja kermainen maku sopii pirteisiin tilaisuuksiin ja kesäpäiviin. Se on hieman kuin kahvien cocktail. Annoskoko on pieni, jotta makeus ei kävisi liian päällekäyväksi juojalle.

Jääkahvia jälkiruoaksi – Caffè Velutto

Viilentävää ja raikasta kokemusta hakeville kahvittelijoille sopii varmasti Caffè Velutto. Aloita laittamalla sheikkeriin muutama jääpala. Tämän jälkeen voi valmistaa reilut puoli desiä tuplaespressoa ja kaataa sen jääpalojen seuraksi. Kauho mukaan vielä pari kauhallista vaniljajäätelöä.

Ennen sekoittamista mukaan voi lisätä oman maun mukaan vielä raastettua suklaata ja vaniljasiirappia. Ravistele sheikkeriä noin puoli minuuttia ja kaada sekoitus korkeaan lasiin. Juoma nautitaan pillillä. Lopputulos on makea ja raikas jääkahvi, jota kelpaa nauttia kuuminakin päivinä.

Perinteikäs Cappucino

1900-luvun alussa Italiassa kuohuttiin, koska yksi maailman suosituimmista kahviresepteistä nousi siellä suosioon. Cappucinossa voit sekoittaa mukaan kolmanneksen espressoa, kuumaa maitoa ja maitovaahtoa. Vaahto ja maito tasapainottavat espresson tiukkaa makua, mikä tekee juomasta mukavan tasapainoisen kokemuksen, jonka jokaisen baristan olisi syytä osata toteuttaa.

Vahva ja mansikkainen Fragolino

Aloita kaatamalla sheikkeriin 8-10 jääpalaa. Valmista desin espressoa ja kaada se jäiden sekaan jäähtymään. Kaada mukaan vielä vadaa desi mansikkapyreetä ja hieman kuohukermaa! Sekoittele vahvasti noin puoli minuuttia. Tämän jälkeen juoma on valmis siemailtavaksi ja voit kaataa sen isoon kahvilasiin.

Fragolino yhdistää espresson vahvan maun mansikan raikkauteen. Todella omalaatuinen yhdistelmä on todellakin kokeilemisen arvoinen.

Hedelmäinen ja raikas Freshpresso

Kaada aluksi blenderiin oman maun mukaan jääpaloja ja appelsiinimehua. Lisää sekaan vajaa puoli desiä vaniljasiirappia. Valmista puoli desiä espressoa mahdollisimman tuoreeltaan mukaan seokseen. Sekoittele aineksia, kunnes seos muuttuu kuohkeaksi ja vaahtoiseksi. Voit koristella annosta vaikkapa appelsiinin kuorilla.

Tämä jääkahvi on aivan erityisen raikas ja pistävä juoma. Appelsiinin vitamiinit ja tuore espresso antavat varmasti päivällesi tiukan piristysruiskeen. Tämä kahvi ei kuivata samalla tavalla kuin perinteinen musta sumppi, joten sen voi huoletta nauttia vaikkapa ennen urheilusuoritusta.

Ylevää konjakkikahvia – Café Royal

Tämä juoma kannattaa tehdä automaatilla. Kiinnitä heti alkuun koneeseen 2-vaiheinen vaahdotussuutin. Sen jälkeen voit kaataa pari teelusikallista sokeria ja lorauksen konjakkia lasiin. Aseta lasi koneeseen ja höyrytä sitä vaahdottimella noin viisi sekuntia. Valmista sitten reilu desi kahvia lasiin ja täytä loput lasista kermavaahdolla. Voit koristeeksi sirotella vielä suklaamuruja päälle.

Tämä kahvi lämmittää varmasti talven tai syksyn kylmyydessä. Cafe Royal on kyllä nimensä veroinen ja luo osaltaan fiiniä tunnelmaa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Kahvin ja konjakin suhdetta säätelemällä voit luoda haluamasi tyylisen drinkin maisteltavaksi. Kahvin seuraksi sopii halvatkin konjakit, (tai jaloviina) sillä kahvin maku peittää aromit. Todelliset aateliset toki käyttävät silti talon parasta.